PAT DE L’INSTITUT CAN PEIXAUET. BLOC


Es tracta d’un projecte en constant desenvolupament, flexible en la seva utilització i subjecte a suggeriments i millores.

Cada nivell d’ESO té un Pla d’Acció Tutorial pensat per a treballar aspectes diferents tot i que es poden utilitzar activitats d’un nivell en un altre, a criteri del tutor.

Hi ha qüestions que estan desenvolupades al PAT de Primer i que es reprenen als altres nivells, inevitablement: Elecció de Delegats, Assemblea d’Aula, Mediació i Hàbits d’Estudi (repassats a Segon d’ESO).

Pel que fa al Batxillerat, trobareu una sèrie d’enllaços a la dreta del Bloc.

Els PATS estan pautats per sessió, intentant que cada mes hi hagi almenys una Assemblea d’Aula. Es tracta que el tutor tingui sempre recursos per realitzar la sessió de tutoria.


A més a més, s’hi inclouen sessions per a la preparació del Carnestoltes, dia de la Dona Treballadora i Sant Jordi. També les activitats organitzades per l’Ajuntament.

A final de cada trimestre hi ha un dia dedicat a l’avaluació individual i col.lectiva.

OBJECTIUS:

PAT 1r: Tècniques d’estudi i convivència al Centre. Treball en organització del temps d’estudi, dels hàbits, de les tècniques. Activitats de Cohesió de grup, taller de convivència, 
PAT 2n: Educació en valors. Treballar valors. Jo i els altres.
PAT 3r: Benestar a l’aula. Educació per a la convivència. Conèixer-se a un mateix i als altres. Comunicar-se. Gestionar les emocions i els conflictes.
PAT 4t: Després de 4t, completem la formació. Ser conscients de les diferents potencialitats de cada un. Formació i informació sobre el futur. Treballar valors.